Onze doelen!


Alle American Collie fokkers, wereldwijd, hebben 2 doelen, en dat zijn 
*1 verbeteren van het ras.
Dit doormiddel van DNA testen op afwijkingen en deze DNA uitslagen gebruiken om zo de juiste combinatie te vinden
zodat de bekende afwijkingen in het ras "De Collie" (in het algemeen), geëlimineerd worden.
*2 en dit type Collie, die ons alle doet denken aan "Lassie', weer massaal terug te brengen naar Nederland.

De fokkers van de American Collie, zijn daar in beide gevallen al ruimschoots in-geslaagd. Dit omdat, deze fokkers al jaren DNA testen, en geen lijders meer fokken van o.a de bekende afwijkingen zoals, MDR1, (medicatie), DM (verlammings ziekte),  en PRA (oogafwijking). Wij denken dat, door te testen op DNA testbare afwijkingen, in het ras "De Collie" in het algemeen, op deze manier uit het ras te fokken is,
zonder ook maar een bloedlijn  uit te sluiten!

Op de Collie wandelingen van rasvereniging 'De Schotse Herder Vrienden, ziet men weer massaal het Amerikaanse type Collie. 

Onze passie

Onze passie voor de American Collie zorgen ervoor dat we het hele jaar door voortdurend met elkaar in contact staan. Hoewel we in verschillende delen van het land wonen, zijn we erg gefocust op de verbetering van ons ras, De American Collie. Deze focus komt tot uiting in de uitstekende kwaliteit en consistentie van de American Collies die over de gehele wereld te vinden zijn.

Het is onze wens om onze puppy's te plaatsen in huizen waar liefde en toewijding centraal staan, voor dit opmerkelijke, majestueuze, intelligente ras!

 

 

 

 

 
 
 
 
E-mailen